Airbus показва чисто новия си хеликоптер H160

2

Airbus показва чисто новия си хеликоптер H160 в среден размер, известен още като X4. В скорошно индустриално събитие  в Орландо, Флорида, машината представя ново поколение в „остротата” на дизайна и оперативната ефективност.

Композицията на корпуса намалява теглото, без да прави компромиси със здравината, позволява по-лесна поддръжка и е устойчива на корозия и износване.

Отличителната опашка с двоен кант включва най-големия досега „забулен” роторен мотор, който намалява звука и вибрациите, и в същото време засилва стабилността и аеродинамичната ефективност. Airbus споделя, че H160 ще използва близо 20% по-малко гориво в сравнение с текущото поколение хеликоптери в този размер.

Захранван от два турбовални двигателя, Turbomeca Arrano, пестящи гориво, H160 може да превозва до 12 пътници със скорост от близо 300 км/ч. на дистанция, малко по-голяма от 805 км. Хеликоптерът разполага и с чисто нови биплан стабилизатори, които правят маневрирането по-лесно за пилота, както и с Blue Edge перки на мотора, които намаляват шума с 50%.

H160 е първият хеликотер на  Airbus и се очаква да полети по-късно тази година. Очаква се той да излезе в производство през 2018 г., а компанията все още не е обявила цената му.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари