Ахмед Ахмедов, ДПС: Доброволческите отряди са практика на тоталитарните режими

0
Доброволческите отряди като "ябълката на раздора" в коалицията
Доброволческите отряди като "ябълката на раздора" в коалицията Снимка: БГНЕС

"Още една победа на българския парламетаризъм е отхвърлянето на предложението на националистите за създаване на доброволчески отряди - те са практика на тоталитарните режими"

Това каза заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов по време на брифинг в Народното събрание във връзка с доброволческите формирования в Закона за МВР, предаде  Агенция "Фокус".

"Днес имаше още една победа на българския парламентаризъм, а именно отхвърлянето на предложението на националистите за създаване на доброволческите отряди. Освен ДПС против създаването на тези доброволчески отряди бяха БСП, "Воля" и голямата част от ПГ на ГЕРБ. Това не е нормално да се създават такива доброволчески отрадя. Това е практика на тоталитарните режими", заяви още

Зам.-председателят на парламентарната група Йордан Цонев коментира друга тема, а именно тази с ДДС ставките.

Той определи като успех за целия парламент 9-процентната ДДС ставка за детските храни, санитарни детски стоки и предложението за книгите.

"Тази наша мярка и инициатива беше приета. Разбира се, това не е първата мярка по отношение на антикризисните мерки. Знаете, че след наша поправка 60 на 40 заработи и към ден днешен по мнението на повечето работодатели това е една от мерките, които сериозно работи. Други наши предложения също бяха приети по отношение на туризма, подкрепата на туроператорските пакети с 35 евро на седалка, говорим за чартърните полети. Нещо, което правят Турция и Гърция", каза още Цонев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари