Агенцията за държавна финансова инспекция започва проверка в БАБХ

0
Инспекцията е възложена от спецпрокуратурата след разпореждането на главния прокурор
Инспекцията е възложена от спецпрокуратурата след разпореждането на главния прокурор Снимка: Actualno

Агенцията за държавна финансова инспекция/АДФИ/ започва проверка в Българската агенция по безопасност на храните/БАБХ/, съобщи ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров по време на брифинг в сградата на Специализирания съд.

Той уточни, че инспекцията е възложена от спецпрокуратурата след разпореждането на главния прокурор. Освен това разследващите са изискали и документи по сключени договори с БАБХ, предаде БТА.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверката на агенцията по храните, след като данни бяха публикувани в журналистическо разследване.

Петров разказа и за разбита престъпна група, която от 4-5 години работела на територията на страната. Тя се занимавала основно с разпространение на дрога и търговия на наркотиците на едро. До момента са задържани седем човека, издирват се в чужбина още над 20. Сред тях са и сочените за трима ръководители.

Престъпната група работела не само по направление на наркотиците. Част от дилърите на най-ниски нива били заставяни да продават чрез натиск и побой.

Акцията по разбиването на групата се проведе в средата на миналата седмица. В групата са участвали хора, чийто лица били сложени на листовки със заглавие "Те тровят вашите деца" преди две години.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари