Адвокатът от Монтана с взривения джип подозира бизнесмен за атентата

1
Това не е първата атака срещу адвоката. Преди две години той е нападнат и ударен с паве в гърба
Това не е първата атака срещу адвоката. Преди две години той е нападнат и ударен с паве в гърба Видео: bTV

Адвокатът от Монтана Красимир Босев, на който беше взривен джипа миналата нощ подозира, че зад атентата стои местен бизнесмен, научихме от „Труд“.

Юристът, който напоследък практикува в сферата на бракоразводните дела, е адвокат по дело за издръжка на три деца на които бащата – солиден бизнесмен упорито отказвал да плаща издръжка, която не е незначителна.

Босев е убеден, че зад покушението е именно този бизнесмен, заяви източникът на вестника.

От Прокуратурата в Монтана заявиха, че има заподозрян за взриувяването на автомобил на адвокат в града. Срещу него има улики, но към момента доказателствата не са убедителни, информира bTV.

Предстои назначаването на техническа експертиза, от която ще се установи вида и количеството на взрива, както и дали се касае именно за взрив или за възпламеняване.

Всичко това се случва, след като взрив събуди Монтана миналата нощ. Среднощният екшън се разиграва в блок в централната част на града. Той е разтърсен от изключително мощна експлозия, при която вратите на един от гаражите са отхвърлени на метри, а преградната стена на съседния гараж е частично разрушена.

Възпламенилият се огън обхваща първите етажи, а димът обгаря цялата фасада. Газовата инсталация на блока, за щастие, не е засегната. Взривът избухва малко след три часа.

„Някакъв адски гръм и чухме счупване на стъкла, след което излязохме на терасата и видяхме, че всичко гори там.", разказва живеещият в блока Щерю Дечев.

Взривната вълна отхвърля вратите на гаража на десетина метра и разрушава стената на съседния гараж. Пламъците и димът обхващат цялата фасада на блока.

Тръгнах да изкарвам колата, покрай мен от гаража се чуваха вторични взривове – най-вероятно гуми, гориво, не знам какво е било и беше страшно”, казва Кирил Борисов, собственик на апартамент в блока.

Собственикът на взривения автомобил Красимир Босев има подозрения кой е организирал атаката.

Свързано е с дела, които аз водя, граждански спрямо негови близки, които дела към момента не се развиват в негова полза. Опитва се да избяга от тези задължения и в немощта си да постигне този резултат той периодично инициира такива действия.", казва Босев.

Това не е първата атака срещу адвоката. Преди две години той е нападнат и ударен с паве в гърба, а преди година е подпалена колата и на негов колега от адвокатската му кантора.

Подавал съм сигнали, всички сме подавали сигнали, до момента се оказва, че събраните от органите доказателства към момента не са достатъчни за да се достигне до този човек.", разказва Босев.

При огледа на мястото са открити веществени доказателства и развитие по случая има, съобщиха от полицията в Монтана. Какво точно обаче, все още не е ясно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари