Адвокат Марковски заговори за тумор в главата на Иванчева

0
Иванчева има сериозни заболявания, а съдът не е човечен, заяви адвокатът на кметицата
Иванчева има сериозни заболявания, а съдът не е човечен, заяви адвокатът на кметицата Видео: BULGARIA ON AIR

Бившият кмет на район "Младост" остава в ареста.

Това реши вчера Специализираният съд. Магистратите отхвърлиха искането на Десислава Иванчева за по-лека мярка заради здравословни проблеми. Мотивът им е, че представените медицински документи се отнасяли до стари заболявания, за които няма данни да са се обострили. Преди дни пък Иванчева влезе в болницата към затвора, където прекара две седмици, именно заради здравословни проблеми. 

Прокурорът по делото съобщи, че тя и друг обвиняем - Петко Дюлгеров, са си разменяли бележки, за да уеднаквят версиите си. Адвокатът на Десислава Иванчева Марин Марковски каза пред камерата на Bulgaria ON AIR, че това е "контролирана кореспонденция".

"Дюлгеров, който категорично сътрудничи с полицията, със следствието и прокуратурата, му се дава възможност да кореспондира с Иванчева. Тя му е написала няколко бележки, които по съдържанието си са да каже истината", обясни адвокат Марковски в ефира на "България сутрин". 

Относно решението на съда да остави Иванчева в ареста, въпреки здравословните ѝ проблеми, нейният защитник каза, че тя има сериозни проблеми, за които е нужно лечение, което не може да се случи в ареста, защото е необходима медицинска техника и специалисти.

"Аз съм обезпокоен за здравето на госпожа Иванчева. Носим отговорност за нейното здраве и затова искахме да ни пуснат под гаранция, дори и домашен арест, за да може тя да се лекува", допълни адвокат Марин Марковски.

Той беше категоричен, че българският съд не е мъдър и човечен, защото Конституцията и държавата защитават живота и здравето на гражданите.

Марковски припомни също, че що се касае за делото срещу бившия кмет на район "Младост", обвинението все още не може да събере повече доказателства. 

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари