Адвокат Марковски: Оковаването на Иванчева е демонстрация на жестокост!

0
Този тип окови - на краката, с кожен колан през кръста, плюс белезниците, обикновено се слага на тези, които имат обвинения за доживотни присъди
Този тип окови - на краката, с кожен колан през кръста, плюс белезниците, обикновено се слага на тези, които имат обвинения за доживотни присъди

Кметът на „Младост” Десислава Иванчева бе отведена в болница - с белезници, кожен колан, окови на краката и охранител.

Иванчева постъпва в болницата заради изследвания, свързани с тумор на хипофизата й.

Тя е обвинена във взимане на подкуп в особено големи размери, като при показния й арест на 17 април Иванчева престоя пет часа на централен столичен булевард, отново окована в белезници. Оттогава насам тя не е напускала ареста, въпреки няколкото й искания за по-лека мярка за неотклонение.

Адвокатът й Марин Марковски заяви, че подобни окови на краката обикновено се поставят на осъдени с доживотна присъда и ги определи като безсмислена жестокост. Преди месец стана ясно, че Иванчева вече е завела и дело срещу държавата в Страсбург. 

Иванчева постъпва в болница заради тумор на хипофизата. Лечението му и престоят й в ареста са й докарали и други здравословни проблеми, обясни адвокатът й Марин Марковски.

"Тя има и стресова депресия, която е установена с психиатър. Към това, в резултат на стреса, се прибавя и остра парадонтоза, което е болезнено и има опасност да и изпадат зъбите. Това е в медицинската документация", обясни защитникът, цитиран от Дарик.

При постъпването си в болницата днес Иванчева е окована с белезници, окови на краката, кожен колан на кръста и е придружавана от охранител. Според Марин Марковски подобни мерки са характерни за лица с доживотна присъда.

"Този тип окови - на краката, с кожен колан през кръста, плюс белезниците, обикновено се слага на тези, които имат обвинения за доживотни присъди. Формално и практически това е абсолютно излишно. Една болна жена никога няма да тръгне да бяга. Около нея има петима полицаи - огромни мъже, млади, тренирани. Това нещо е демонстрация на жестокост, която е безсмислена", коментира още Марин Марковски

Десислава Иванчева е в ареста от 17 април, когато бе арестувана и държана окована в белезници над пет часа на централен столичен булевард. Според обвинението тя е бавила умишлено преписките на строителния предприемач Александър Ваклин и да ги задвижи е поискала от него 500 000 лева подкуп. Оттогава Иванчева многократно се оплака от лошите условия в ареста и поиска да й бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Въпреки че тя беше и временно отстранена от кметския пост, според съда имало данни, че бавела и други преписки, което я поставяло под „висока степен на обществена опасност”.

Марин Марковски потвърди, че вече има заведено дело срещу държавата в Страсбург.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари