Адвокат Марковски: Прокуратурата мина на червено

1
Обществото изпитва човешка симпатия към Иванчева и това тревожи някои хора
Обществото изпитва човешка симпатия към Иванчева и това тревожи някои хора Видео: BULGARIA ON AIR

Без да е имало още "годен съдебен акт" съдиите от Апелативния спецсъд са спрели решението на първата инстанция, с което се променя мярката на Десислава Иванчева и Биляна Петрова в "домашен арест".

Това сочи доклад на Комисията от ВКС, която трябваше да провери спазени ли са всички изисквания по делата срещу бившата кметица на кв."Младост" и заместничката ѝ, публикуван от Върховния съд.

На този фон стотици страници записи на разговори, придобити със специални разузнавателни средства (СРС), потвърждават корупционните действия и тоталния хаос в община "Младост" при управлението на отстранената кметица Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, уличени заедно с бившия кмет на района Петко Дюлгеров в искане на подкуп в размер на половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин.

Според защитата на Иванчева - адвокат Марин Марковски, да се пускат подобни писания в интернет и да се коментират като доказателства по делото е недопустимо. Той определи огласяването на СРС-тата от прокуратурата като "минаване на червено".

"Категорично не е вярно това, което се твърди в тези СРС-та. По това, което се коментира, че тя е искала дарения, а си е слагала парите в джоба, е абсолютно невярно. Няма един свидетел, който да съобщава, че Иванчева е взимала пари. Напротив, всички предприемачи съобщават, че когато тя е искала дарения, Иванчева е искала те да се правят по правилата. Никой не е казал, че ѝ е давал пари", обясни Марковски, предава Bulgaria ON AIR.

Все пак адвокатът на Иванчева твърди, че не се страхуват от огласените СРС-та, защото в тях няма какво да се чуе.

"По делото има СРС-та, има доказателства, те подлежат на коментар, аз не ги оспорвам. Не искам  да си мисля, че карат хората да смятат, че Иванчева е виновна. Обществото изпитва човешка симпатия към Иванчева и това тревожи някои хора. Всичко тайно ще стане ясно. Делото се решава по доказателства, но всъщност няма такива, които да показват, че Иванчева е виновна", завърши Марковски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари