Адвокат Марковски: Кандидатирането на Банева за евродепутат не ѝ гарантира излизането от ареста

0
Едно е да искаш, друго е да ти се даде
Едно е да искаш, друго е да ти се даде Видео: NOVA

Кандидатирането на Евгения Банева за евродепутат не й гарантира излизането от ареста, в който се намира по обвинения за пране на пари, данъчни престъпления и източване на редица приватизирани дружества. 

Това обясниха в ефира на „Здравей, България” адвокатът Марин Марковски и бившият заместник-председател на ЦИК проф. Михаил Константинов, предава NOVA.

Няма пречка Банева да се кандидатира за евродепутат от ареста, но от това не следва да бъде освободена, тъй като се е кандидатирала, след като вече е била привлечена като обвиняема”, поясни Марковски.

Той сподели още, че не е ясно как бизнесдамата ще води кампанията си зад решетките. Законът обаче позволявал за тази цел да й бъдат предоставени компютър и телефон. Те обаче следвало да се използват под строг контрол.

Банева е участвала в евроизборите и през 2014 г. Но аз съм скептичен за независимите кандидати”, коментира проф. Константинов. И допълни, че до момента няма такава номинация, която да е белязала сериозен успех.

Дори дължащите пари на държавата могат да се опитат да влязат в Европарламента, стига да отговарят на условията за навършени 21 години, да не са поставени под запрещение и да не изтърпяват наказание „лишаване от свобода”, обясни професорът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари