Адв. Белянова: Не направиха "Белене" от гьол, сега от поляна ще правят блок на АЕЦ "Козлодуй"

1
В началото на годината тя сезира Европейската комисия за проекта „Белене“
В началото на годината тя сезира Европейската комисия за проекта „Белене“

В началото на годината тя сезира Европейската комисия за проекта „Белене“

След като Бойко Борисов не можа от един гьол да направи красив проект - АЕЦ "Белене", то новият опит явно ще е от едно поле да се направи 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй". 7-8 години вече се работи по този проект, междувременно са издадени и заповеди за избраната площадка. Този проект го има, съществува, развива се, но беше абсолютно забравен и изваден в един момент, в който ще послужи на правителството.

Това коментира адв. Албена Белянова в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич". В началото на годината тя сезира Европейската комисия за проекта „Белене“.

"Преди две седмици беше казано, че "Балкански поток" не е добър за България, според американците, но въпреки това отново правителството на Борисов се направи на неразбрало. Има един месец, в който самите държави би следвало да предприемат някакви действия, но те няма да ги предприемат, това се разбира от думите на енергийния министър Теменужка Петкова. Тя казва, че проектът съответства с българското и европейското законодателство, те продължават да преговарят с американските си колеги. Най-голямата наглост е, че те казват, че се защитава националният интерес", допълни Белянова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Едно не разбрах - защо ме изхвърлиха от тролея? Стоях си кротко, на никого не пречих и весело си скърцах със стиропор по стъклото.

Харесай Дунавмост във Фейсбук