"Адски" опашки от камиони на пункта Гюргево - Русе

1
Колоната от ТИР-ове по околовръстния път на Гюргево е над 10 километра
Колоната от ТИР-ове по околовръстния път на Гюргево е над 10 километра Снимка: iStock

Повече от три часа се налага да чакат шофьорите на камиони, които излизат от Румъния през граничния пункт Гюргево-Русе, а опашката от ТИР-ове по околовръстния път на Гюргево достига над 10 километра, съобщава телевизия Диджи 24, цитирана от БТА.

Телевизията отбелязва, че причина за "адските опашки" са ремонтни дейности по "Моста на дружбата", който свързва Румъния и България през река Дунав.

Вицепремиерът Сорин Гриндяну съобщи миналата седмица, че е поискал от българските власти да отложат до есента ремонтните дейности на моста Русе-Гюргево, за да не бъде засегнат и без това натовареният пътен трафик през лятото. Изглежда молбата му обаче е била пренебрегната от българската страна, коментира Диджи 24, като отбелязва, че освен това работниците ремонтират само през деня.

"В момента трафикът през граничния пункт Гюргево е затруднен, отчитаме повишено време за чакане в посока излизане от страната, по-специално при камионите", потвърди Ралука Думитраке, говорител на Граничната полиция в Гюргево.

Опашката от ТИР-ове, излизащи от Румъния, вчера е била с дължина около 9-10 километра. Някои шофьори се оплакват, че трябва да тръгнат ден по-рано, за да стигне навреме транспортираната от тях стока.

"Много стрес, нерви... Нормално трябваше да тръгна утре, но тръгнах днес, за да стигна, в понеделник за разтоварване в Атина, в Гърция. Такива са условията. Когато се връщаме обратно, пак така стоим часове наред", коментира вчера един шофьор на ТИР.

За да се избегне задръстването за леките автомобили по-добри варианти за преминаване на границата са фериботите при Бекет, Зимнича и Турну Мъгуреле, където се чака по-малко, съветват граничните полицаи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Pernik
    Пилков е виновен. Само на ебане се е отдал. Не подбира. Метнал е колежките по списък. На ред са Отдел КЕКСеколоГЕЙята. Следват архитектури ята. Виягра имал артък от първата му жена.
  • 5
    1
    Минувач
    Супер. Трябва даже да се пропуска повече време колоната откъм Русе, за да се натрупат още повече в Гюргево. Щото, когато ние изнемогваме с опашката откъм България и се молим на румънците да вдигнат капацитета на прием, те си питат ушите. Ей на, това са реципрочни мерки.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари