Адриан Антонов остава в ареста

1
Според съда е налице реална опасност шофьорът, причинил катастрофата на бул. „Сливница“ да извърши друго престъпление
Според съда е налице реална опасност шофьорът, причинил катастрофата на бул. „Сливница“ да извърши друго престъпление Снимка: БТА

Според съда е налице реална опасност шофьорът, причинил катастрофата на бул. „Сливница“ да извърши друго престъпление

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 18-годишния Адриан Антонов, обвинен за причиняване на смърт на две лица по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие, настъпило на пешеходна пътека.

С прокурорско постановление Адриан Антонов беше задържан с мярка за процесуална принуда за срок до 72 часа, съобщиха от Прокуратурата.

СГС сподели доводите на прокурора, че са налице достатъчно доказателства, които водят до обосновано предположение за авторството на престъплението, за което е привлечен обвиняемият. Съдът прие, че е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление, която се извежда от високата обществена опасност на деянието и от обективните обстоятелства, свързани с извършването му. При липса на практически опит като водач на моторно превозно средство, Адриан Антонов е управлявал автомобила с висока скорост, която, според заключението на изготвена по делото експертиза, е била от порядъка на 100 км/ч., т.е. двукратно е надвишавала максимално разрешената за пътния участък. Предвид това СГС определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ^^©∆@
    Прави ми впечатление, че "управляващите" са много деликатна по отношение на това момче. Те бяха деликатни и по отношение на бащата на Сашко. Тогава един Марио Антонов, приятел на семейството въвлечено в някаква малоумна кампания, беше един от... "активните" играчи...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари