Адриан Андреев започна годината със загуба

0
Българският тенисист пропусна шест мачбола на турнир в Португалия
Българският тенисист пропусна шест мачбола на турнир в Португалия Снимка: БТА / архив

Българският тенисист пропусна шест мачбола на турнир в Португалия

Българският тенисист Адриан Андреев започна новата 2024 година със загуба от поляка Макс Касниковски на тенис турнира в Оейраш, Португалия в зала в награден фонд от 36 900 евро. Поставеният под номер 5 в турнира Андреев загуби с 6:3, 6:7 (10), 3:6 в мач, който продължи повече от 3 часа.

Българинът започна силно мача с пробив при сервис на Касниковски, но полякът бързо направи рибрейк и изравни. Андреев обаче спечели и второто подаване на противника, а след това затвърди пробива с гейм на свой сервис, с което поведе с 3:1. Така двамата вървяха до 5:3, когато родният състезател направи нов пробив и затвори частта, информира БТА.

Вторият сет бе по-равностоен, като още в първия гейм Андреев спаси два възможности за пробиви и в крайна сметка го спечели. Всеки печелеше подаването си и се стигна до тайбрек. В него Андреев поведе с 6:3 и имаше три мачбола, като ги пропусна всичките. След това българинът имаше още три мачбола, които отново пропусна и се стигна до загубата му с 10:12.

Това разстрои играта му и в третия сет той допусна пробив, като съперникът му поведе с 3:0. Тази разлика се запази до края и Касниковски, който е под номер 324 в световната ранглиста на АТП, спечели мача.

На осминафиналите на турнира той ще играе срещу представителя на домакините Жоао Домингеш, който е под номер 803 в световната ранглиста и участва в надпреварата с "уайлд кард".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари