Адолф Хитлер е бил избран за Нобелова награда за мир

0
Агресивната външна политика на Хитлер е довела до смъртта на близо 50 милиони души
Агресивната външна политика на Хитлер е довела до смъртта на близо 50 милиони души

Агресивната външна политика на Хитлер е довела до смъртта на близо 50 милиони души

Днес е роден от един най-съществените политици на ХХ век - Адолф Хитлер. Той е бил германски политик и лидер на нацистката партия, който през 1933 г. издига себе си на канцлер на Германия, а по-късно и на фюрер.

Агресивната външна политика на Хитлер води до избухването на Втората световна война, която е довела до смъртта на около 50 милиона души по света. Под ръководството му нацистка Германия извършва геноцид над шест милиона евреи и милиони други хора, считани за нежелани от нацисткия режим.

След края на войната Хитлер се самоубива в бункера си в Берлин, когато съюзническите сили настъпват към града. Неговите действия и ръководство водят до един от най-трагичните периоди в световната история, които оставят незабравими ужаси и болка за милиони хора.

Хитлер е един от най-известните и добре документирани политически лидери на ХХ век, но все още има някои по-малко известни факти за него. Ето някои от тях:

  1. Хитлер е бил избран за Нобелова награда за мир през 1939 година. Въпреки че никога не е получил наградата, това все още е едно от най-необичайните предложения за Нобелова награда в историята.

  2. Хитлер е бил влюбен в Ева Браун, която по-късно става негова жена. Те са се запознали, когато тя работела като модел за някои от неговите фотографии. Двамата се оженват в последните дни от Втората световна война, преди да се самоубият.

  3. Хитлер е бил вегетарианец и не е пиел алкохол. Той е вярвал, че това ще му помогне да бъде по-здрав и по-ясно мислещ лидер.

  4. Хитлер е бил художник и дори е имал изложба на своите картини. Въпреки че не успява да пробие в тази област, Хитлер продължава да рисува и по време на Втората световна война.

  5. Хитлер е имал няколко връзки през живота си, но не е имал никога деца. Той се е страхувал, че ако има деца, те може да му станат пречка в неговите политически планове.

  6. Хитлер е бил силно пристрастен към наркотиците през втората половина на живота си. Редовно приемал коктейл от лекарства с рецепта, който включвал кокаин, амфетамини и морфин.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    До 3
    Името започва с З и завършва на еленски! Друсаленски
  • -1
    3
    Сега се досещам
    за един подобен като него , но няма да му кажа името.
  • 7
    2
    18
    Честит рожден ден чочо Ади. Ако ни гледаш от някъде, сигурно ти идва пак да се самоубиеш.
  • 9
    1
    Мдааааа,
    Ми явно не е бил лош човек. Мислел е и е милеел за Родината си, а не като нашите продажни политици. Трябвало е да поживее още някоя годинка, за да довърши започнатото.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари