Административният съд отмени частично избора на Общинския съвет в Благоевград

0
Решението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд в 7-дневен срок
Решението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд в 7-дневен срок

Решението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд в 7-дневен срок

Административен съдБлагоевград отменя частично решение на Общинската избирателна комисия в града за обявяване резултатите от гласуването на произведените избори за общински съветници в община Благоевград на 29.10.2023 година. Решението е отменено в частта, с която е обявено разпределението на преференциите и подреждането на кандидати по кандидатски листи на партиите, коалициите и местните коалиции, получили мандати, и подреждането на кандидатите.

След съдебна ревизия на изборни книжа и изготвена съдебно-математическа експертиза, отразяваща констатираното при проверката на бюлетини, Решение № 276-МИ/31.10.2023 година на ОИК – Благоевград следва да се поправи в частта на обявения брой преференции за Антония Сивикова – кандидат за общински съветник, №109 в кандидатска листа № 66 Коалиция „ПП – ДБ“ и в частта, с която кандидатът №103 в същата кандидатска листа Василиса Валеова е обявен за избран общински съветник. Решение № 276-МИ/31.10.2023г. е отменено и в частта на обявения брой преференции за Ваня Алексиева – кандидат за общински съветник, № 103 в кандидатската листа на МК „ВМРО – БНД (Български глас)“ и в частта, с която кандидатът №107 в същата листа Петър Андонов е обявен за избран общински съветник, съобщиха от съда.

Административният съд връща книжата на Общинска избирателна комисияБлагоевград за определяне на резултатите от гласуването в отменените части на решението № 276-МИ/31.10.2023 година, съобразно указанията в мотивите на съдебното решение.

Оспореното пред съда решение на ОИК – Благоевград е потвърдено от съда в останалата му част.

Решението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

Административно дело №1047/2023 година бе образувано по жалба на Антония Сивикова, кандидат за общински съветник от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ против Решение № 276-МИ/31.10.2023 година на Общинска избирателна комисияБлагоевград за обявяване резултатите от гласуването на произведените избори за общински съветници в община Благоевград на 29.10.2023 година. Към делото бяха присъединени жалбите на още трима кандидати за общински съветници - Злата Ризова, кандидат за общински съветник от "МК „ВМРО-БНД (Български гласъ)“, Магдалена Прътева, кандидат за общински съветник от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, Ваня Алексиева, кандидат за общински съветник от МК „ВМРО-БНД (Български гласъ)“ и Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари