Съдът отмени избора на кмет на Панагюрище

0
До провеждането на нови избори ще бъде назначен временно изпълняващ кмет
До провеждането на нови избори ще бъде назначен временно изпълняващ кмет

До провеждането на нови избори ще бъде назначен временно изпълняващ кмет

Окончателно, изборите за кмет на община Панагюрище са недействителни, реши Върховният административен съд. Според висшите магистрати има сериозни нарушения на изборния кодекс, които опорочават изборните резултати.

Решението на ВАС препотвърди решението на пазарджишкия административен съд. При това положение в Панагюрище предстоят нови избори за кмет.

Изборните резултати бяха оспорени от досегашния кмет Никола Белишки от ГЕРБ, който загуби с 28 гласа от опонента си Желязко Гагов.

Никола Белишки коментира решението на Върховния административен съд така: "Благодаря на българския съд. Винаги съм вярвал, че истината рано или късно ще заеме полагащото ѝ се място. Благодаря на всички онези, които вярваха в мен и останаха до мен. Не се поддадоха на натиска, на манипулациите и лъжите", цитиран от БНР.

Предстои Общинската избирателна комисия в Панагюрище да отмени решението, с което Желязко Гагов бе обявен за кмет на общината.

До провеждането на нови избори Общинският съвет ще назначи временно изпълняващ кмет на Панагюрище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари