Ади е единствената русенка, която ще пее на мача на Бербатов

1
Талантлива певица е и най-малката изпълнителка от 11 деца на Фондация "Димитър Бербатов"
Талантлива певица е и най-малката изпълнителка от 11 деца на Фондация "Димитър Бербатов"

Десетгодишната талантлива певица и пианистка Аделина Радева е единствената русенка, която ще пее на Националния стадион "Васил Левски" на благотворителния мач, организиран от фондациите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на 14 юни, информира briagnews.bg.

Ади е най-малката изпълнителка от 11 деца на Фондация "Димитър Бербатов", избрани измежду най-талантливите млади поп изпълнители от цялата страна, които ще открият с песен големия благотворителен мач All Stars 2017. Те ще изпълнят за първи път химна на Фондацията, който ще прозвучи преди началото на дългоочакваното спортно събитие. Автор на песента е младият композитор Петър Алексиев по текст на Йоана Мирчева.

Мачът на годината в България ще обедини звезди от спорта и шоубизнеса от цял свят в кауза за подкрепа на таланти и ще събере хиляди на стадиона. По време на мача ще стане и награждаването на талантите на Фондация "Димитър Бербатов" за 2017 г.

Грандиозното шоу се подготвя вече няколко месеца и Ади скоро се завърна от запис в столицата. Певицата е заредена с емоции и нови приятелства и е горда, че е част от тази представителна група малки звезди.

За втора поредна година Аделина е част от клуба на „Успелите деца на България” на ФондацияДимитър Бербатов”. За вокалната си подготовка Ади дължи благодарности на своята преподавателка от Горна Оряховица - Аделина Колева, която е консултант на различни музикални телевизионни формати. Аделина за втори път взима участие и в церемонията по награждаването на талантите на Фондацията. Миналата година очарова публиката с изпълнението на песента „Боянският майстор” от репертоара на Лили Иванова.

Творческите си изяви малката певица започва още на 4- годишна възраст. Тя е носител на множество призови награди от конкурси в България, Румъния, Турция и Сърбия. Две от отличията на Ади са особено ценни. Това са  Гран При  за 2016 и са прецедент в конкурсите „Нова музика” – Г. Оряховица и „15 лалета” – Хисаря, където Ади беше най-малкият участник, който е получил до сега такава награда.

Музикалния си талант Ади развива не само като певица, но и като инструменталист. Тя е ученичка в НУИ „Проф. Веселин  Стоянов” – Русе с профил класическо пиано с преподавател Евгени Желязков. Аделина покорява върхове и в конкурси за пиано. Само през 2016 г. тя е завоювала три първи места от: XIV Международен конкурс „Такмиченье младих пиjаниста“ в Ниш - Сърбия, където получава максималните 100 точки за представяне, ХХ Международен младежки музикален конкурс „Надежди, таланти, майстори“ – Добрич и II Национален конкурс „Имена от бъдещето“ – Русе.

Аделина Радева е лице на Фондация „Русе - град на свободния дух”.

В грандиозното футболно шоу ще видим и друго дете, свързано с Русе. Елица Камбурова от Тутракан, възпитаничка на Наталия Константинова и ДВГ "Слънце", ще бъде от децата, придружаващи футболистите до игрището.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари