Адът е в Русе когато търсиш къде да паркираш

2

Проблемът с липсата на достатъчно паркоместа засяга всички - и жители, и гости на Русе

Често в социалните мрежи русенци пишат гневни писма до кмета на града, в които му показват какви клоаки са междублоковите пространства. Последен пример е Ясен Янков, който е снимал местата за паркиране пред бл." Бачо Киро", зад спирката на  СБА. Мъжът твърди, че от 14 години от общината отлагат ремонтирането на района. 

Всъщност снимките, които Ясен Янков е публикувал, могат да се видят на много места из града. От години местната власт си затваря очите за  проблема - нарастването на автомобилите и все по-смаляващото се пространство за паркиране. Всяко семейство има собствена кола, в повечето даже и по две. Но когато са строили блоковете и квартали навремето, не са и предполагали, че някой ден русенци няма да има къде да паркират.

Така хората започнаха масово да спират по градинки, зелени площи, детски площадки, тротоари и прочие безумни места. Трябваше още когато започна новото строителство след промените, да се задължават строителите да проектират паркоместа. А сега - навсякъде са изникнали кооперации и блокове, но никой не е помислил къде тези хора ще спират автомобилите си. 

Калта при дъждовно време се разнася из целия град. Като изсъхне обаче, ние вдишваме целия този прахоляк. Ето как един нерешен проблем води след себе си поредица от още по-сериозни такива.  

Време е управляващите да си отворят очите и да предприемат спешни мерки. Защото няма как да управляват дълго с "широко затворени очи". 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари