АБВ: Внушенията, че ГЕРБ и Борисов са безалтернативни са пошла и зле организирана манипулация

1
Петков:"Предложението за промяна на Конституцията целят отнемане на енергия от протестите, целят замазване на истинските въпроси за шкафчетата с милиони евра, за технологията на взимане на решения
Петков:"Предложението за промяна на Конституцията целят отнемане на енергия от протестите, целят замазване на истинските въпроси за шкафчетата с милиони евра, за технологията на взимане на решения Снимка: БГНЕС

"С този разговор целим да покажем на обществото, че алтернатива има, че внушенията, че ГЕРБ и Борисов са безалтернативни са една доста пошла и зле организирана манипулация"

Това каза по време на разговор-дискусия на тема „Алтернатива има“ лидерът на ПП АБВ Румен Петков, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Да покажем, че този заряд, който е необходим на протеста днес, защото е видимо, че протестът се изморява, може да бъда даден само от ясно очертана тенденция за развитието на страната, да кажем достатъчно ясно, че опитите за внушение, че свикване на Велико народно събрание чрез дискусия за Конституцията днес целят пренаписване на дневния ред на обществото, целят отнемане на енергия от протестите, целят замазване на истинските въпроси за шкафчетата с милиони евра, за технологията на взимане на решения, за грозните, пошлите речитативи, които се леят от вилата на министър-председателя и префокусиране върху една тема, която няма нищо общо с икономическата катастрофа и разпад, тема, която няма нищо общо с разпада на държавността и тема, която не е на дневен ред“, допълни той.

По думите му предложенията на ГЕРБ за промени в Конституцията не засягат генералните въпроси, свързани с бъдещето на съдебната система, например.

„Никой не говори за правомощията на главния прокурор, за конструирането по един убедителен начин на Висш съдебен съвет, който да е политически независим, независим от икономически натиск. Никой не говори за технологията за контрол от Висшия съдебен съвет и неговия Инспекторат върху начина на провеждане на разследванията, върху това, че грубо се нарушава Законът за специалните разузнавателни средства и никой не търси сметка за това“, обясни Петков.

Лидерът на АБВ подчерта, че организираната среща няма предизборен характер. По думите му българското общество се нуждае от нов политически тласък, а младите хора трябва да видят своето утре в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари