АБВ се чуди кого да подкрепи на балотажа

0
Първанов смята, че мачът между БСП и ГЕРБ е договорен
Първанов смята, че мачът между БСП и ГЕРБ е договорен Снимка: Пиер Петров

АБВ ще направи вътрешнопартийно допитване кого да подкрепи на балотажа, обяви лидерът на партията Георги Първанов.

Той определи като незадоволителни резултатите от изборите за кандидатпрезидентската двойка Ивайло Калфин и проф. Любомир Халачев. Самият Калфин не дойде на пресконференцията заради ангажимент в Брюксел.

От "Позитано" 20 до момента не са търсили разговори с АБВ. "Затова партията ще направи допитването за своя информация и ще е готова с резултатите от него до края на седмицата", обясни Първанов. Не огорчението от безобразното поведение на "Позитано" ще определи решението ни, допълни той.

"Не страдаме от липсата на диалог с БСП, не ме разбирайте неправилно. Ние по-скоро имаме своите търсения в посока към ясна и принципна позиция - ако оставим България да избира непрекъснато между единия  и други полюс, ще се случва винаги принципа "Стани да седна" и другият идва на власт само, защото първият се е изчерпал. Ние търсим третия път, различното, и това ще определи позицията ни по гласуването на балотажа", коментира лидерът на АБВ. И призова да не се свежда избора само между Радев и Цачева, защото можело да се гласува както през 1929 г. и с лозунг.

Затвърждава се убеждението, че мачът между БСП и ГЕРБ е договорен, коментира още Първанов. И даде като пример отказа на соцлидерката Корнелия Нинова да поиска оставката на кабинета в изборната нощ. АБВ остава единствената опозиция, която иска предсрочни избори веднага, за да се оздрави управлението, допълни лидерът на партията.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари