А бе, г’осин Кмете, тия шахти кой ги направи?

1
Кмета отговаря, че не може да се направи пътна настилка, защото новите шахти стърчали и пречели на технологията
Кмета отговаря, че не може да се направи пътна настилка, защото новите шахти стърчали и пречели на технологията

Екипът на  Dunavmost.bg

представя на вниманието на своите читатели публикация на Бойко Никифоров и Гражданско движение "Бъдеще за Русе". Въпросът, който е залегнал в нея е сериозен и много наболял за една част от русенци, които живеят в близост до чисто новичкия, ремонтиран булевард "Тутракан".

Липса на професионализъм в изготвянето на проекта, зле похарчени пари за реализацията, безподобно недоразумение, никакъв контрол и явно туткане в опитите да бъде разрешен проблема на част от русенци.

Това е грозната равносметка. А сега накъде?

"Бездействието на кметската управа доведе до нови главоболия на русенци от реализираните с европейски пари инфраструктурни проекти.

Този път пострадаха живущите в шест блокчета до реконструирания бул. „Тутракан“. За реализирането на съмнителния проект без отчуждаване бе отнет двора на блокчетата и бе издигната подпорна стена за да подпре остатъка от него.

Китната алея, която минаваше между блоковете бе заменена с настилка от трошен камък, донесен от боклука на стара кариера в близкото село Тетово.

Пълен с кал и неподходящ за строене на каквото и да е било, след първият дъжд, той буквално потъна и около новоизградените шахти на канализацията зейнаха огромни дупки. Мазите на блоковете се напълниха с вода, а самият булевард заприлича на море, причина за което се оказа отсъствието на водосточни шахти в продължение на стотици метри от него.

На сигнала на гражданите за напълнените им с вода мази, причина за което е калпавото строителство на мястото бързо са отишли не една, а четири водоноски, но не да изпомпват водата, а да измият резила – една педя кал, изтекла от насипаните камъни върху току-завършения с европейски пари булевард.

Още през 2014 година, когато започва строежа, жителите на блоковете сигнализират кмета Пламен Стоилов.

Кметството не предприема нищо, а на последвалите след строежа жалби с искания да им възстановят пътя който общината е унищожила при строежа, кмета отговаря, че не може да се направи пътна настилка, защото новите шахти стърчали и пречели на технологията.

Абе г’осин Кмете, тия шахти кой ги направи, не са ли тези на които им даде да правят реконструкцията?

Ако строителството е калпаво, ти лукова глава ли си, че не поискаш да си поправят стореното в гаранционния срок или имаш някакви други уговорки с тях.

Нека припомним, че от „Бъдеще за Русе“ изпратихме точно от тези камъни на президента на Европейската комисия г-н Юнкер.

Проверка показа, че камъните са напуснали България в обща пратка, но са „прихванати“ по пътя към Брюксел от верни на крадците на еврофондове престъпници.

Изоставянето на проблемите на хората, след като общинските кръгове са прибрали парите от проектите е утвърдена практика в Русе.

Същият проблем е налице и при реализирания в момента проект“Пробив Кауфланд“, където вече трети жилищен блок започна „да се намества“, но кмета отказва да назначи комисия за оценка на ситуацията."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари