92-годишен плувец от Русе се състезава на турнира „Родопа Смолян мастърс“

3
Тодор Керчев спечели наградата за най-възрастен състезател на турнира по плуване
Тодор Керчев спечели наградата за най-възрастен състезател на турнира по плуване Снимка: БТА

Тодор Керчев спечели наградата за най-възрастен състезател на турнира по плуване

Русенецът Тодор Керчев на 92 години спечели наградата за най-възрастен състезател на проведения в Смолян Международен турнир по плуванеРодопа Смолян мастърс“. Близо 240 плувци от България, Сърбия и Гърция участваха в петото издание на турнира за ветерани, организиран от плувен клуб „Родопа Смолян“. Със състезанието се отбелязва и 50-годишнината на плувния спорт в Смолян, заяви пред БТА Никола Анастасов, председател на плувен клуб „Родопа Смолян“ – ветерани.

Международният турнир се проведе в плувния басейн на Смолян в 13 възрастови групи за ветерани. Тазгодишното издание е с рекордно участие на плувци, а според организаторите е напомняне за успешната плувна школа на Смолян, дала олимпийски и световни медалисти. За откриването на турнира пристигна шампионът Петър Стойчев, а с видео обръщения се включиха и другите легендарните плувци на Смолян Антоанета Френкева и Михаил Савов. Международният турнир е празник за плувния клуб и за Смолян, искаме дълги години да се осъществява, заяви Никола Анастасов.

Най-възрастният ветеран на турнира, 92-годишният Тодор Керчев заяви, че плуването е спортът на дълголетието. Той се състезава от 1950 г., включително и на плувни маратони. Поддържа спортната си форма на близо вековна възраст с плуване три пъти седмично по 1500 м.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари