Теодор Цветков постигна нов успех

0
Русенецът плува най-бързо между трите острова на Малта
Русенецът плува най-бързо между трите острова на Малта Снимка: Teodor Tsvetkov / Facebook

Русенецът плува най-бързо между трите острова на Малта

Рекордьорът на "Гинес" от Русе постигна нов успех.

Теодор Цветков отвя конкуренцията по време на състезание в Средиземно море. Плувецът успя да измине най-бързо разстоянието между трите острова, които съставляват Малта - Гозо, Комино и Малта.

"Имах удоволствието да се състезавам с плувци от 10 различни държави. Гордея се да споделя, че се класирах втори на дисциплината от 1 км и първи на 6 км, което е разстоянието между остров Гозо и Малта, преминавайки през остров Комино", написа Цветков, който усилено се е подготвял за изпитанието, което се проведе на 14 и 15 октомври.

Припомняме ви, че през 2018 г. Теодор влезе в Книгата на рекордите "Гинес", след като преплува 10 километра с една ръка за 5 часа и 13 минути. Рекордът бе поставен в езерото в лесопарк "Липник" в русенското село Николово.

През лятото преди две години Цветков успя да преплува 181 километра в студените и непредсказуеми води на река Волга край руския град Самара и завърши на престижното второ място в ултрасъстезанието.

Една от големите му цели е да преплува Черно море от град Батуми в Грузия до Бургас - 1175 километра по права линия. Това е най-дългото разстояние в Черно море. Мисията му пропадна заради войната в Украйна и все още не може да се осъществи заради присъствието на бойни кораби в Черно море.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Домоуправилка до 2
    А, не така. Аз любопитствам всеки ден дали има кола без ГТП или платена ГО. Простачка ли ме наричаш?
  • 6
    3
    Докога?
    Прав е даскалът този път. Този надувковец се навира непрекъснато в която медия му обърне внимание. Ами да, не сме чули да работи нещо, освен да си чеше крастата, щото обичал да плува. Уж за някакви измислени каузи, пълна мъгла е каква е ползата от него за когото и да било на земята. И да, явно цуца пари от къде ли не. Наскоро го бяха изтипосали във в. "Утро", направо ме порази изцепката му на какво работи в момента - работел над себе си! И точи сълзи и сополи, че не бил оценен в България и смятал да е напусне. Прав ти път, Теодорчо, и то по-скоро се измитай, един паразит по-малко.
  • -2
    2
    До 1
    Това ли е най важното?А любопитството на какво беше признак....
  • 2
    1
    daskal
    Това момче кога работи и кой му плаща масрафите?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари