Седем читалища от община Ценово спечелиха проекти за покупка на нови книги

0
След закупуване на новите книги по лавиците ще се появят по около 60 нови заглавия
След закупуване на новите книги по лавиците ще се появят по около 60 нови заглавия

След закупуване на новите книги по лавиците ще се появят по около 60 нови заглавия

Седем читалища от община Ценово са сред одобрените от Министерството на културата за закупуване на нови книги. По Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ ще бъде закупена предимно художествена литература от български и чуждестранни автори както и издания за деца. В заявките си библиотечните работници са отделили специално място и на литература, свързана със съвременните тенденции в селското стопанство, медицината и историята.

Направените проучвания сочат, че днешните читатели се интересуват от енциклопедични издания, на особена почит се радват книгите за кулинарни умения и способности. Своеобразен хит сред читателите са произведенията, по които са създадени филмови поредици. „В поредната сесия се включиха седем читалища от населените места в общината. Изключително радващ е фактът, че всички кандидатури са одобрени и получават финансиране. По този начин успеваемостта ни достигна 100 процента“, сподели Веска Димитрова – председател на общинския библиотекарски съюз. В зависимост от представения проект всяко читалище ще получи между 1100 – 1300 лева за попълване на книжния фонд. След закупуване на новите книги по лавиците ще се появят по около 60 нови заглавия.

Библиотекарите от община Ценово единодушно твърдят, че през последните няколко години се забелязва чувствително увеличение на активните читатели. Интересът към книгите чувствително нараства в сезона на късната есен и зимните месеци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари