Дядо Петър е на 90 години, но има свой канал в You Tube

0
Пред камерата декламира любимите си стихотворения
Пред камерата декламира любимите си стихотворения

Читалището в село Вирове, община Монтана, отпразнува 90-годишен юбилей, съобщи кметът Валентин Колов.

Цяло село се събра на тържествено събрание, а гвоздеят на програмата бе 90-годишният Петър Стаменов. Той изнесе рецитал по стихове на Иван Вазов и Стоян Михайловски и разказа как книгите в читалището са му помогнали да се ориентира в живота и политиката. Първата книга, която взел от библиотеката, била „Клетниците“ на Виктор Юго.Последвала „Дон Кихот“.

Дядото има свой видеоканал в You Tube. Пред камерата декламира любимите си стихотворения и има близо 3000 почитатели от цял свят.

Петър Стаменов е един от 23-та жители на село Вирове, родени в годината, когато е създадено читалището – 1928. Днес той е единственият му връстник.

Местните си спомниха  историята на своето светилище, което ги е събирало за просвета и култура. По повод юбилея ги поздрави кметът на общината Златко Живков. Той припомни, че тази година общината е отделила от бюджета си 46 000 за ремонт на читалищната сграда, строена през 1956 година. Нека това читалище ви обединява за добри дела, за съхраняване и предаване на поколенията на вашите традиции, обичаи и фолклор, пожела им кметът.

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари