90-годишна двойка от Клисура се врече във вярност за втори път

0
Заради пандемията семейството не е отбелязало "благодатната" си сватба (70-годишнината)
Заради пандемията семейството не е отбелязало "благодатната" си сватба (70-годишнината) Снимка: Община Банкя

Село Клисура отбеляза емоционално събитие в Седмицата на брака

Днес, в Седмицата на брака, в малкото село Клисура се случи голямо емоционално събитие в живота на 92-годишния Петко Петров и съпругата му 89-годишната Ана Петрова. В присъствието на кмета на Банкя Рангел Марков, заместник-кмета д-р Александра Александрова, кмета на с. Клисура Камелия Димитрова и началника на отдел "Образование" Виолета Кирилова, длъжностното лице Димитрина Василева извърши ритуал по преподновяване на гражданския брак, сключен преди цели 72 години, предаде Фокус.

Трепетното изживяване развълнува всички присъстващи и особено кмета Марков, който сподели, че за първи път му се случва да преподнови граждански брак. Заради пандемията семейството не е отбелязало "благодатната" си сватба (70-годишнината), но днешният ритуал се превърна в удвоено приятно изживяване. Кметът поднесе поздравителен адрес, в който им казва да бъдат здрави и щастливи.

Топлите взаимоотношения между двамата се превърнаха в също толкова топла целувка - знак, че чувствата са живи дори след толкова много години съвместен живот. Петко и Ана получиха дар от района - ръчно рисувани чаши от майсторката на стъклописа в художествените занаяти Радка Вацева, разчупена бе пита, мека и дъхава като душата на засмяната Ана. А кметът отвори церемониалното шампанското, след което прозвуча „Многая лета”. И, по думите на Петко Петров, всичко това се случи, за да вземат пример младите хора от техния живот, от тяхното щастие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари