90 активни случаи на коронавирус в Русенско

1
На болнично лечение се намират 31 русенци
На болнично лечение се намират 31 русенци Снимка: Дойче Веле, архив

Четири нови случая на Ковид-19 отчитат здравните власти в Русенско за последните 24 часа.

Сред заразените за изминалото денонощие няма деца. През вчерашния ден единайсет души са оздравели, а една жена с положителен тест за коронавирусна инфекция е починала. Активните случаи са 90.

На болнично лечение се намират 31 русенци. Справка в Единния информационен портал сочи, че областта се нарежда на девето място по разпространение на вируса наравно с Бургас, Кюстендил, Плевен и Смолян, като разликата между повечето населени места е много малка, едва от по един – два случая. Без нови случаи са четири области – Враца, Добрич, Ловеч и Разград.

Справка в Регионалната здравна инспекция сочи, че общият брой на заболелите от Ковид-19 в региона от началото на пандемията достигна 34 325 души. Починалите са 1906, от които 1034 мъже и 872 жени.

До момента в област Русе са извършени 127 817 имунизации, като повторна доза са получили 58 275 души. Бустерна доза пък е направена на общо 21 874 русенци. През вчерашния ден са поставени само четири ваксини. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари