Почти 100% от имунизациите в Русе през последната седмица са бустери

1
За този период е имунизирано само едно дете
За този период е имунизирано само едно дете

За този период е имунизирано само едно дете

Увеличение в броя на направените имунизации срещу Ковид-19 отчитат здравните власти в Русенско през отиващата си вече седмица.

Поставените ваксини през последните седем дни са с близо 46% повече спрямо предходната седмица. За сравнение отишлите до някои от имунизационните пунктове в периода между 2-и и 8-и октомври са 216 души, докато от 25-и септември до 1-и този месец те бяха 148. Въпреки това увеличеният брой на извършените имунизации се дължи на повишения интерес към поставянето на бустерна доза, а не към първично ваксиниране. Повече от 93% от всички поставени дози през последната седмица са представлявали трета или четвърта игла. За същия период е имунизирано и едно дете. Данните на здравните власти сочат още, че едва под десет души са били имунизирани с първа доза.

Колкото до броя на заразените, то там също се проявява положителна тенденция. Новите случаи през последната седмица са 104, от които и девет деца. В процентно съотношение това представлява намаляване на заболелите с 24.6% спрямо предходната седмица, когато те бяха 138. Същевременно обаче един мъж и една жена с положителен тест за коронавирусна инфекция са починали.

За последното денонощие заболелите са петима. Оздравелите през вчерашния ден са четирима, като няма починали. Активните случаи са 120, от които малко над 18% или 22-ма души са на болнично лечение. Справка в Единния информационен портал сочи, че въпреки по-малкия брой заразени областта се нарежда на единайсето място по заболеваемост в страната през вчерашния ден наравно с Благоевград. Без нови случаи са Видин, Кърджали, Силистра, Смолян и Шумен.

От началото на пандемията до днес установените случаи на коронавирус в областта са общо 36 833, като от тях 1944 души са починали. До момента в област Русе са извършени 133 335 имунизации, като със завършен имунизационен курс са 58 787 души. Бустерна доза пък е направена на общо 26 605 русенци, като от възможността за втори бустер са се възползвали 2684 души от региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Ненадупчен за винаги
    Що за идиот трябва да е човек който след 3 години все още вярва на телевизора и ходи да експериментира със себе си като си поставя недоказано безопасни и експериментални течности... Стадото си е стадо! Оправяне няма!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари