850 лева глоба за джигит, опитал да блъсне полицай

0
Цели 6 години шофьорът е карал необезпокоявано без книжка
Цели 6 години шофьорът е карал необезпокоявано без книжка Снимка: Dunavmost

Джигит без книжка отнесе глоба от 850 лева, след като пробвал да блъсне полицай в Пловдив и избягал от мястото на проверката.

Полицаят обаче успял да види номера на автомобила и да огледа много добре джигита, който бързо бил издирен. Случката от миналата година започнала доста по-невинно. Шофьорът на леката кола „Волво С 40” не спрял на знак „стоп” и така не пропуснал движещ се по път с предимство друг автомобил. Полицаят, който бил на ул. „Райчо Цанов” в Пловдив видял нарушението, излязъл на платното за движение, застанал по средата му и вдигнал стоп палката. Шофьорът изфучал покрай униформения, който се принудил да отскочи, за да не бъде блъснат. 20 метра по-нататък по улицата джигитът спрял, излязъл от колата, заявил, че ще заобиколи и ще се върне, което не сторил. В това време полицаят му казал да не се качва отново в автомобила и да отиде при него, но джигитът не се подчинил, запалил волвото си и избягал от мястото на проверката.

След справка в КАТ бил издирен собственикът на волвото, който заявил, че брат му карал автомобила. На собственика му било казано да се обади на брат си и да му каже веднага да се върне на мястото на проверката. Джигитът се подчинил и се върнал, а на въпрос защо не е изпълнил разпореждането да спре за проверка, излъгал, че не той, а негов приятел е шофирал. Проверката на КАТ установила още, че джигитът кара без книжка, която му била отнета още през септември 2011г., но въпреки това цели шест години той карал необезпокоявано. Сдобил се с наказателно постановление за общо 850 лева за общо 4 нарушения на пътя, което той обжалвал в съда в Пловдив. Магистратите потвърдили санкцията, което решение не е окончателно и може да бъде обжалвано в административния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари