83-годишна жена със счупен крак чака 3 часа линейка под дъжда

0
Операторът й казал да иде с такси до болницата, която била на 40 километра
Операторът й казал да иде с такси до болницата, която била на 40 километра

Драмата на 83-годишната Хейзъл Бейнс от Грантъм, Великобритания, започнала, когато се подхлъзнала на път за вкъщи в четвъртък следобед.

Нейните стонове, причинени от тежката фрактура на крака й, привлекли вниманието на минувачите. Хората се обадили на бърза помощ, като през това време успели да намерят стол, на който да седне пострадалата жена, и чадър, който да я предпази от дъжда, предаде "Дейли Мейл".

Операторът, отзовал се на обаждането, сметнал, че нараняването не е животозастрашаващо, може би подведен от възрастната жена, страдаща от деменция, която му казала, че няма нужда от лекарска помощ. Той я посъветвал да повика такси, което да я отведе до най-близката болница, намираща се на 40 километра. Местна таксиметрова компания обаче отказала да осъществи превоза заради липса на адекватна застрахователна политика спрямо пострадали пътници.

Състрадателните минувачи отново се обадили на бърза помощ. След близо 2 часа и половина най-сетне дошла линейка и поела възрастната жена. Когато автомобилът пристигнал в двора на най-близката болница, му се наложило да изчака още 2 часа поради наличието на други линейки, пристигнали там първи.

В полунощ, седем часа след получената травма, Хейзъл Бейнс все пак била приета, диагностицирана и подготвена за операция.

Синът на пострадалата жена, Найджъл, изразил опасения, че заради преживения стрес душевното й състояние може да се влоши.

Д-р Боб Уинтър, директор на Центъра за оказване спешна медицинска помощ в област Ийст Мидлендс, се извинил с думите, че "по същото време имало твърде много спешни случаи и твърде малко налични ресурси".

Заради кризата с липсата на лекари, от 17 август спешното отделение към болницата в Грантъм е с въведено работно време от 9.00 до 18.30 ч.

Източник: Daily Mail
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари