8-годишно момиченце издаде книга за войната в Сирия

0
Бана разказва как е опитвала да изживее своето детство на фона на тътена на бомбите, артилерийския обстрел и сирените
Бана разказва как е опитвала да изживее своето детство на фона на тътена на бомбите, артилерийския обстрел и сирените Видео: Ruptly

8-годишната Бана ал Абед, която трогна света с постовете си в Twitter за войната в Сирия, е на път да се сдобие с още по-голяма слава.

Момичето написа мемоари, които озаглави „Dear World” и ги представи в Ню Йорк, съобщава Дарик.

Книгата описва личните впечатления и преживяванията на Бана в разкъсвания от войната град Алепо. Особено трогателен е моментът с разрушаването на дома й, който е бил сринат със земята по време на въздушна атака.

Момичето разказва още как е опитвало да изживее своето детство на фона на тътена на бомбите, артилерийския обстрел и сирените. Постовете на момичето в Twitter призоваваха за мир и разказваха за малките радости и всекидневните трагедии в живота на дете, живеещо под обсада.

Сирийчето беше евакуирано от Алепо и прието от турския президент, който се обърна към детето като „нашето момиченце“. По-късно Бана отправи зов за помощ от името на сирийските деца към президента на САЩ Доналд Тръмп.

В последните месеци постовете на момичето в Twitter изразяват повече щастие. Тя споделя снимки от училище и от пътуванията си по света, където представя своите мемоари.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари