7-те дни през август са бягство от реалността

0
Със сигурност сте наблюдавали подобна ситуация на плажа
Със сигурност сте наблюдавали подобна ситуация на плажа

Щом настъпи месец август, от родните плажове започват да се носят ужасяващи крясъци,  неистов рев и заплахи за тежки телесни повреди, пише Каролина Касабова в Lentata.com

Вероятно си мислите, че визирам някоя тайна среднощна свада между мутри в Слънчев бряг. Не.

Словесните (и понякога физическите) спречквания се случват посред бял ден, пред стотици плажуващи свидетели, а участниците най-често са семейна двойка, която има нужда да си почине, но непослушните им деца не го позволяват.

Горката семейна двойка. Да я кръстим семейство Петрови.

Семейството, подобно на повечето български брачни двойки, не е в добро финансово състояние, даже е на прага на бедността.

Двамата все някак намират начин да свързват двата края, като предвиждат всички свои сметки, ограничават се в харченето, вечерят само вкъщи и си купуват нови дрехи, когато старите се скъсат.

С това полуживеене семейство Петрови изплаща заемите за кола и апартамент, а ако остане някой лев, те го заделят за мечтаната почивка през месец август. Най-любимото им време от годината.

Почивката им не е в хотел с ол-инклузив, най-често си намират някоя квартира в курортно селище, защото е по-евтино. Задължително се пазарят с хазяйката, ако може да им направи отстъпка – все пак ще останат цяла седмица. Носят си храна от вкъщи и си правят сандвичи за плажа, за да спестят още мъничко пари. Не ползват шезлонги и чадъри на плажа - да не са идиоти да си дават скатаните левове на алчните концесионери.

Ваканцията е изчислена до стотинка и всяко отклонение от изчисленията може да съсипе всичко. Българската мечта, за разлика от американската, си има точна цена, но нашите семейства имат нужда да я заплатят.

Почивката им носи щастието, което е отсъствало над 11 месеца.

Жената няма да чисти и готви цели 7 дни, а мъжът ще може да си пие на спокойствие всяка вечер, защото през ваканцията жена му няма да мрънка. И ще са толкова доволни от това, че може дори и да правят секс. През всички останали 158 дни от годината те чакат точно тези 7, в които няма да мислят за забавените заплати, забравените сметки и загубените удоволствия.

7-те дни през август са тяхното бягство от реалността.

Бягството обаче невинаги е успешно.

Семейство Петрови отива на плажа с ентусиазъм – мъжът забива в пясъка чадъра, купен преди няколко години, а жената застила поизносените плажни хавлии. Слушат вълните на морето, наслаждават се на аромата на морска пяна и за момент се чувстват отново млади и влюбени.

Но внезапно идилията се нарушава от сълзите и сополите на детето им, което реве с пълен глас, защото не може да си намери лопатката. Или защото морето е отнесло пясъчния му замък. Или защото му е горещо и не се е наспало. Причините са много, но резултатът е винаги един и същ – бащата се ядосва и започва да крещи, което води до нова вълна от сълзи и сополи.

Майката пък умира от срам заради хорските укорителни погледи и се опитва да потуши семейния скандал.

Детето реве толкова силно, сякаш животът му зависи от това, а полуголите летуващи на плажа не спират да цъкат с език и да се възмущават как па тия Петрови не могат да си гледат децата.

Със сигурност сте наблюдавали подобна ситуация на плажа.

Възможно е да сте били семейство Петрови или дори ревящото дете.

Но когато следващия път видите двама изтощени родители да преговарят с отрочето си на висок тон, не бързайте да ги критикувате.

Все пак вие имате цяло лято на разположение, а те си имат само 7 дни през август.

Източник: Lentata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари