7 съвета за гладки крака

0
Краката са една от най-сексапилните части на женското тяло
Краката са една от най-сексапилните части на женското тяло

Краката са една от най-сексапилните части на женското тяло. Затова винаги е важно как изглеждат. Вижте нашите 7 съвета за гладки крака.

Въпреки че бръсненето не е най-удачният начин да премахнете нежаланите косъмчета, много дами предпочитат този метод. Макар да има много недостатъци, бръсненето има и своите предимства – бързо и безболезнено.

Използвайте много вода

Използвайте много вода, докато бръснете краката. Идеалният, макар и неприродосъобразен начин, е, винаги до вас да има течаща вода. Дори да бързате, никога не бръснете краката на суха кожа. Това води до зачервявания и загрубяла кожа, подобна на охлузване.

Винаги мокрете ножчето за бръснене

Крем за бръснене с глицерин

Ако използвате крем за бръснене, вместо пяна, прочетете съдържанието. Търсете такъв, с високо съдържание на глицерин. Глицеринът подхранва кожата, омекотява я и намалява вероятността за зачервявания след бръснене.

 

Ексфолирайте краката

Ексфолирайте кожата на краката, преди да преминете към бръснене. Можете да ексфолирате по два основни начина: използвайте специална гъба или продукт с ексфолиращи частици. Можете да използвате и домашно приготвен ексфолиант. Така кожата ще стане по-гладка и ще избегнете зачервявания след бръсненето.

Внимавайте с посоката на бръснене

Едно от най-важните правила за бръсненето е да внимавате с посоката. Най-разпространеният мит тук е, че бръсненето "на контра" стимулира растежа на космите. При някои това важи, при други - не. По-важно е да бръснете краката винаги по един и същи начин - по посока на косъма или по посока, обратна на косъма.

Хидратация след бръснене

Никога не забравяйте да нанесете хидратиращ крем след бръснене. Лосионът успокоява кожата и я предпазва от зачервяване. Най-подходящите кремове за след бръснене съдържат глицерин, алое вера, невен и розово масло.

Сменяйте често самобръсначката

Сменяйте ножчето възможно най-често. Ако използвате затъпено ножче за бръснене, дори бръсненето ще ви се стори болезнено. Освен това избирайте самобръсначки с възможно най-много ножчета. Те имат по-дълъг живот, справят се дори с по-твърди косъмчета и се почистват по-лесно.

Източник: Rozali.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари