Орязват добавките на българите в Англия

0
Решението, което ще има силата на международен договор
Решението, което ще има силата на международен договор Снимка: БГНЕС

Новопристигащите работници от други страни на ЕС в Обединеното кралство няма да получават добавки към най-ниските заплати, т.нар. (in-work benefits) за максимум седем години след пристигането си, информира КЛУБ Z.

Държавните и правителствените ръководители от ЕС се споразумяха върху текст на решение за условията на бъдещето членство на Великобритания в съюза.

То ще влезе в сила, ако британците гласуват страната им да остане в ЕС на обещания от премиера им Дейвид Камерън референдум, който ще е най-вероятно през юни.

Споразумението позволява на UK веднага да индексира и детските надбавки на всички работещи там граждани на други държави в ЕС, чиито деца са останали в страните им на произход.

За по-бедните европейци като българите това означава отрязване на детските до българския им размер.

До 2020 година само Обединеното кралство ще може така за индексира детските, след това от тази възможност ще могат  да се възползват и другите страни в ЕС.

Решението, което ще има силата на международен договор, предвижда при следващата промяна на Лисабонския договор в него да бъде записано, че формулировката от преамбюла му, че членките на ЕС се стремят към "все по-тесен съюз" не обвързва правно Великобритания. 

В Договора на ЕС ще бъде включен и набор от правила регулиращ отношенията между членките и нечленките на Еврозоната. 

Източник: КЛУБ Z
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари