Естат: 68% от българите искат неутралитет в конфликта в Украйна

2
13% оправдават употребата на ядрено оръжие от Русия
13% оправдават употребата на ядрено оръжие от Русия Видео: NOVA NEWS

13% оправдават употребата на ядрено оръжие от Русия

68% от българите искат неутралитет в конфликта в Украйна, сочи проучване на агенция "Естат". Социологът Иво Желев споделя за "Твоят ден'' по NOVA NEWS, че се наблюдава част от гражданите, които се страхуват от глобален конфликт.

"От друга страна има хора, които стискат палци на Русия. Само 7% се обявява за открита подкрепа за Русия, а 21% за Украйна", посочи той.

По думите му подкрепящите Русия не са насилници, просто имат своята мотивация.

"Промяната преди 32 години раздели хората на проспериращи на аутсайдери. Хората с нисък образователен статус правят напук и подкрепят неконструктивните гледни точки, защото не са доволни живота си. Те смятат, че предишният режим е по-благоприятен за тях. 32,9% намират информацията за необективна. Голям процент от хората се информират от клюки", обобщи Желев.

И допълни, че около 1/3 от участниците в проучването считат, че режима в Киев е фашистки, а убийствата на мирни хора в Украйна са инсинуация на украинските служби.

"13,1% казват, че използването на ядрено оръжие от Русия е оправдано, ако е застрашена нейната сигурност", подчерта социологът.

Според блогъра Радослав Бимбалов има жертва и насилник е, затова е човешко да застанеш на страната на жертвата.

"Осъзнахме, че много българи лесно застават на другата страна. Когато се отдръпнеш от жертвата и вземеш неутрална позиция, се приближават до насилника. Това се случва по техни лични подбуди или от наивност", смята той. И допълни, че по върховете на държавата има хора, адмириращи проруското поведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    иван от гагаля
    фръкне казват на село В града казват ХВРЪКНЕ
  • 1
    6
    иван от гагаля
    Ми тя умря отдавна Ще трябва да се задоволиш с твоята Кога заминаваш за Украйна храбрецо
  • 1
    5
    До ибания гагалец
    Чака ме майка ти скапан рашистки трол, да й натъпча п0тката с карбид, че да фръкне към Сибир. Дано и тебе да повлече! Буахахахаха!
  • -6
    4
    иван от гагаля
    Трети купи ли си билет за Украйна Руснаците те чакат
  • 7
    3
    Пълни глупости
    Фалшиви новини! Цифрите са точно наобратно! Стига разпространявахте ЛЪЖИ!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари