6000 българи се очаква да бъдат на Шипка за 3 март

0
Екскурзията до паметника поскъпна двойно
Екскурзията до паметника поскъпна двойно

Екскурзията до паметника поскъпна двойно

6000 българи се очаква да се изкачат до паметника на връх Шипка за 3 март. Това прогнозира директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Около 25 000 общо се очаква да посетят исторически градове като Плевен, Русе и други места, където се организират чествания.

Част от пътуващите ще използват услугите на туроператори, които организират превози до Шипка. Еднодневната екскурзия струва 60 лева, като цената е на човек и включва транспорт от по-големите градове на страната до Шипка, преход и водач. За сравнение преди 5 години цената на пътуването е била двойно по-ниска. Спрямо миналата година пък увеличението на цената на билета до Шипка е от 55 на 60 лева на човек.

Хубаво е хората, които са по-трудноподвижни, да не разчитат на превоза с автобус, тъй като обичайно пътищата са затворени и разстоянието от село Шипка до паметника е около 15 км, което трябва да бъде изминато пеша, пише Telegraph.bg.

Също така на много места в страната от различни градове се организират походи до върха, като целта е групите от всеки град да са по-големи.

Очаква се 99 на сто от българите или над 200 000 да честват празника в страната, посочи Драганов. Много малко ще пътуват зад граница, добави той. Има вероятност някои да посетят Одрин за шопинг, а други пък са планирали екскурзия до Италия.

Ще има нашенци заради дългия уикенд и в спа хотелите. Семейният спа уикенд излиза около 1000 лева. В същото време обаче не липсват желаещи. В сумата е включен целият набор от продукти, които се предлагат. Това са нощувка, ползване на спа удобствата, изхранване и масаж по избор. Само настаняване със закуска на човек варива от 100 до 120 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Сещате ли се как...
    Ония PD-расти от ГЕРБ, ПъПъ и майкаимДайБъ искаха да сменят националния ни празник? Ей така, за да преиначат историята? И в тяхната щеше да пише, че не Русия ни е освободила от робството и зверствата на мюсюлманите от османската империя, а САЩ и €вропейският съюз!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари