600 евро глоба за ходене по бански в Будва

1
700 евро за тези, които ядат и пият на обществено място
700 евро за тези, които ядат и пият на обществено място

Следвайки примера на Хърватия, Будва планира да въведе глоба от 500 евро за ходене без тениска, както и за разходка по бански в размер на 600 евро.

Онези, които ядат и пият на обществено място - улици и паркове (извън заведенията), ще бъдат глобени със 700 евро, пише македонското електронно издание “Фактор“.

Значението на това решение, както и правилата и поведението на обществените пространства могат да се видят в решенията на градовете в съседните страни, където за сравнение се отбелязва, че туристите са запознати с правилата и наказанията, които очакват поради неподходящо поведение, и така за разходка без фланелка се предвижда наказание от 500 евро, а по бански 600 евро, докато наказанието за ядене и пиене на обществени места е 700 евро“ - посочва компетентната общинска служба.

Съгласно решението могат да бъдат предписани и други правила на поведение, които да регулират проблемите с паркирането, изсушаването на дрехите, изхвърлянето на отпадъци, външния вид на сградата, силната музика и други подобни.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари