600 бардака в Атина може да излязат на светло

0
Поне един милион гръцки граждани са били клиенти на сексуални труженички
Поне един милион гръцки граждани са били клиенти на сексуални труженички

Около 600 бардака в Атина може да излязат на светло, написа местният в. Вима.

Управата на гръцката столица и правителството на страната са започнали да разработват проектозакон, защото сегашната нормативна база е остаряла.

Дейността на публичните домове в Гърция е легализирана през 1999 г. В същото време обаче в закона е имало строги ограничения за отваряне на такива заведения. Така например в радиус е било забранено създаването на публичен дом, ако в радиус от 200 метра до един бардак е имало училище, детска градина, храм, младежки център или хоспис. "Заради това броят на легалните бардаци в града не е превишил 20", посочи "Вима".

"Според статистиката поне един милион гръцки граждани (при население от около 11 милиона) са били клиенти на сексуални труженички. Жените, търгуващи с телата си, са били около 20 000. Броят на упражняващите най-древната професия на светло обаче не е бил повече от 2000", написа още изданието.

По думите на привържениците на проекта нелегалните бордеи са създавали заплаха за здравето на хората. Освен това често жените в незаконните бардаци стават жертви на трудова експлоатация.

Незаконните публични домове са били и развъдник на корупция. Медията съобщи за многократни случаи как полицаи са вземали такса спокойствие от притежатели на нелегални публични домове.

"Вима" написа още, че една от мерките, която е предприело гръцкото правителство за ограничаването на разпространението на COVID-19, е била преустановяването на дейността на легалните бардаци. "Това е дало тласък на черния пазар на интимни услуги", посочи още медията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари