600 000 лева искат близките на застреляния от дядо Благой арендатор в Първомай

2
На 21 октомври миналата година Благой Цветилов застреля Митко Иванов заради пари
На 21 октомври миналата година Благой Цветилов застреля Митко Иванов заради пари Снимка: 24 часа / Никола Михайлов

На 21 октомври миналата година Благой Цветилов застреля Митко Иванов заради пари

Три граждански иска за по 200 000 лв. предявиха роднините на 54-годишния Митко Иванов, прострелян смъртоносно от пенсионера Благой Цветилов. Днес Окръжният съд в Пловдив най-накрая даде ход на делото срещу 81-годишния жител на първомайския квартал "Любеново", а адвокатът му Чавдар Петров поиска процесът да протече по съкратената процедура, без да бъдат разпитвани всички свидетели и вещи лица.

Иванов и Цветилов били далечни роднини. По-младият мъж обработвал наследствени земи и плащал аренда на Благой за неговия дял. Пенсионерът обаче не бил доволен от парите и между тях често избухвали скандали, пише вестник "24 часа".

На 21 октомври м.г. двамата отново се скарали на полето и Цветилов изкарал законно притежавана ловна пушка. "Или се разбираме, или ще те гръмна", заявил възрастният мъж. Митко Иванов вдигнал ръце, за да се предпази, но бил прострелян. Успял да измине няколко метра, но Благой го приближил и стрелял втори път, този път фатално. След това се прибрал, преоблякъл се и отишъл в Районното. Разказал на полицаите какво е направил и предал оръжието. Униформени открили в къщата му 112 незаконни патрона.

Възрастният мъж прекара близо година зад решетките. На 29 септември Окръжният съд измени мярката му за неотклонение в домашен арест, но решението е било обжалвано на втора инстанция и Цветилов така и не излезе на свобода. Това стана повод адвокатът на близките на загиналия Росица Драгинова да поиска отвод на съдебния състав и сега различни магистрати гледат делото.

Процесът ще продължи на 22 януари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари