Здравословни десерти, които може да си позволите без да мислите за килограмите

0
5 от най-нискокалоричните и здравословни десерти и сладки изкушения
5 от най-нискокалоричните и здравословни десерти и сладки изкушения

5 от най-нискокалоричните и здравословни десерти и сладки изкушения

Десертът – това сладко изкушение, което често гледа от менюто, обляно в карамел, шоколад, ванилия, мармалад или всяка подобна сладка вкусотийка, за която може да се сетите. Но ако се опитвате да не ядете толкова сладко, да спазвате диета или да балансирате нивата на кръвната захар – то е най-добре да стоите далеч от десертите. Това, обаче, може да се окаже изключително трудно за повечето от нас – и е напълно разбираемо.

Ако все пак сте усетили дисбаланс в нормалните нива на кръвната захар, то е добре да се поинтересувате и от био-решения, каквито са и натуралните капсули SugaNorm.

За нас здравословният начин на живот е просто навик, с който е нужно да свикнем. Затова сме подбрали едни от най-нискокалоричните и здравословни десерти и сладки изкушения, които може да поместите в хранителния си режим дори и по времето на стриктна диета! Нека видим кои са те!

1. Тъмен Шоколад

Тъмният шоколад със съдържание минимум 50% какао (а по-добре и още повече) е изключително полезен десерт, наситен с антиоксиданти. Най-важното е, че колкото повече какао се съдържа в дадения шоколад, толкова по-малко захар има. За по-здравословна алтернатива, може дори да се насочите към шоколадите с естествени подсладители, като стевия или агаве.

2. Рикота със Замразени Горски Плодове

Изберете си нискокалорична рикота и добавете към нея замразени горски плодове – микс, ягоди, боровинки, малини – каквито пожелаете. Това може да бъде добра алтернатива, ако много Ви се хапва сладолед, а не може да си го позволите, заради ограничението в калориите.

3. Кисело Мляко или Скир с Плодове

Този вид десерт наподобява предишния, но вместо рикота, използваме киселото мляко. То е традиционна храна в българската кухня, но не толкова често сме свикнали да го комбинираме с плодове. Това би ни дало добра опция за десерт, който иначе би бил по-калоричен и сладък. А за тези, които тренират - може да опитате и скир – този вид йогурт е с ниско съдържание на мазнини за сметка на протеините. Представлява добра алтернатива за тези, които наистина биха искали да сведат мазнините до минимум.

4. Бананов „Найс-Крийм“

Напоследък в Интернет става все по-популярния „найс-крийм“. Думата идва от заигравка с английския „ice-cream” (сладолед) и nice (хубав, приятен). За целта ще Ви е нужен замразен банан – към него може да добавите и парченца тъмен шоколад, какао, смлени или просто нарязани на дребно ядки, както и няколко лъжици мляко. Може да използвате и такова от растителен произход – например, бадемово или соево. Добавете всички продукти заедно в блендер, като премерите съставките на око – няма правилно или неправилно количество – нагодете съставките спрямо крайния вкус, който искате да получите. Блендирайте, докато се получи хомогенна смес. Може да оставите и малко в хладилника за допълнително изстудяване.

5. Чия Пудинг

Чия пудингът е изключително лесен за приготвяне, а и супер здравословен, именно благодарение на семената от чия. Те са нискокалорични, но засищащи. Богати са на фибри, антиоксиданти и омега-3 мастни киселини. Тази комбинация от съставки дори би могла да помогне за по-бързото изгаряне на мазнини и оформяне на тялото. Също е изключително лесно да направите чия пудинг – смесете кокосово (или бадемово) мляко, семена от чия и малко кленов сироп (или мед). Оставете ги да престоят в хладилника за една нощ. На сутринта ще са готови – може да добавите малко плодове или ядки по ваш избор.

Изберете Здравословното!

Не е лесно да консумираме по-малко захар – тя бива добавена в толкова много продукти, дори и без да очакваме, че е там. Заради това е най-добре да разчитаме на продукти, идващи от природата. Не бива да забравяме, че и ние хората също сме част от нея – няма причина защо да не се доверим на вкусната храна, която ни дава. На естествени решения залагат и от производителя на натуралните капсули с формула за по-добър баланс в кръвната захар SugaNorm.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари