6 ученички си отрязаха косите, за да ги дарят

1
От косите на момичетата ще бъдат изработени две перуки за онкоболни деца
От косите на момичетата ще бъдат изработени две перуки за онкоболни деца Видео: БНТ

Шест ученички от Карлово, Сопот и Калофер отразяха косите си, за да ги дарят на онкоболни деца.

От косите на момичетата ще бъдат изработени две перуки.

Решена да подаде ръка на болните деца Станимира първа си отрязала косата, предава БНТ. След това примера ѝ последвали нейната сестра и други четири момичета.

Стилияна Гологанова, ученичка в 6. клас на СУ "Христо Ботев"-Калофер - не всеки има тази радост, която ние я имаме и когато някой дари коса на дете той ще се почувства много по-добре.
Нели Шапкова - ученичка в 9-ти клас на ПГ "Ген. Владимир Заимов"-Сопот: Миналата година се случи така, че имах здравословен проблем и трябваше да влезна в болница и се бях срещнала с едно дете, което имаше такъв проблем и на мен тогава ми стана много мъчно и исках да му помогна, но просто нямаше в момента как.

Инициативата на децата подкрепили и родителите им.

Марияна Шапкова - майка на Нели: Надяваме се тази нишка, която те прокарват като добрина, да намери отзвук в хора, които се занимават с изработването на перуки... да се направи една такава или инициатива или някакъв комитет, ако щете сдружение, което да се занимава с изработването на перуки за деца.

В училищата, където учат децата, са убедени, че благородната им постъпка ще даде пример и на други, за да се върнат усмивките на повече онкоболни деца.

Доньо Тодоров - директор на ОУ "Св.Кирил и Методий", Карлово: Убеден съм, защото нашите деца участват и в други благотворителни кампании и това не е за първи път.
Катя Адърска - директор на ПГ "Ген. Вл. Заимов", Сопот: Това е част от нашата работа да подкрепяме тези инициативи и тези деца.

Косите, от които ще бъдат изработени двете перуки, вече са предадени на ателие в столицата.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари