56-годишнина жена с коронавирус от Исперих приета в УМБАЛ „Канев“

1
Жената е с придружаващо заболяване артериална хипертония
Жената е с придружаващо заболяване артериална хипертония

По данни на Университетска болница „Канев“ днес в инфекциозното отделение е приета 56-годишнина жена с коронавирусна инфекция от гр. Исперих

Тя е с придружаващо заболяване артериална хипертония, а до лечебното заведение е транспортирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Исперих. Понастоящем жената е в средно тежко състояние и към момента не се налага интубация. В УМБАЛ „Канев“ освен пациентите от област Русе на лечение е и още един пациент от област Разград.

По информация от останалите лечебни заведения в УМБАЛ „Медика Русе“ на лечение от други области са съответно 5 души от област Разград и един от област Търговище. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ освен пациентите от Русе се намират още трима пациенти от Разградско.

Припомняме, че понастоящем общият брой на диагностицираните с COVID-19 от област Русе е 46, като активните случаи са 29 – 27 от гр. Русе и по един от гр. Бяла и село Щръклево. От посочените активни случаи към момента девет са хоспитализирани в трите лечебни заведения в гр. Русе, а двайсет са на домашно лечение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари