56-годишна взе матурите, късат зет и

0
Тъща и зет, баща и дъщеря се явиха рамо до рамо на матурите
Тъща и зет, баща и дъщеря се явиха рамо до рамо на матурите

Тъща и зет, баща и дъщеря се явиха рамо до рамо на матурите в маджаровското СОУ „Д. Маджаров” в Хасковско, но до успех стигнаха само по-възрастните. 56-годишната Анифе Чауш от село в Крумовградско прескочила до съседната хасковска област, за да се яви за пръв път на държавен зрелостен изпит.

Някога жената имала само 8-ми изкаран клас и от раждане на деца и гледане на мъж не и останало време да „изкласи”. Сега обаче искала да даде пример на не особено ученолюбивата си внучка и подала заявление за матури. Нещата не се получили миналата година, но тази я допуснали. Анифе се отплатила за доверието и изкарала 3.31 на изпита по Български език и литература и 3.48 на матурата по история. Това е и най-възрастният зрелостник явил се в Хасковско, който успешно издържал и двата изпита. Примерът на Анифе обаче не бил последван от съпруга на дъщеря й, който по стечение на обстоятелствата се явявал в същото училище, въпреки че и той бил от възрастните зрелостници. 34-годишния мъж бил скъсан и на двата изпита.

Пак от Крумовград били баща и дъщеря, които в същото училище учили във вечерната паралелка. Девойката била във възрастта си, докато бащата бил с 25-години по-голям. На изпитите обаче се оказало че той е по прилежния ученик след като със замах се справил с българският и географията, докато девойката била изпокъсана и на двата предмета. Пак в СОУ „Д.Маджаров” седмокласник засрами татко си, като издържа тестовете за външно оценяване за гимназии, за разлика от родителя си, който учил в същото училище, но бил скъсан на матурите.

СОУ ”Д. Маджаров” е единственото училище в малката община. То привлича най-вече възрастни ученици, заради вечерната форма на обучение.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари