50 ентусиасти бягат в маратон на седем континента

1
В надпреварата участват и авантюристи с инвалидни колички
В надпреварата участват и авантюристи с инвалидни колички Видео: NOVA

В надпреварата участват и авантюристи с инвалидни колички

От ледената Антарктида до горещата Австралия - седем места на седемте континента са домакини на уникалното предизвикателство, наречено Световен маратон.

Общо 50 авантюристи от 14 държави, включително такива с велосипеди и инвалидни колички, участват в надпреварата без аналог. Те сменят локации в името на победата, която ще завоюва атлетът с най-добро средно време за маратонско бягане, съобщава „Ройтерс”, цитирана от NOVA.

Участниците преодоляват изтощителни условия, за да изпълнят крайната цел – да направят 7 бягания на 7 континента за 7 дни.

Събитието отвежда спортистите до Ново (Антарктика), Кейптаун (Африка), Пърт (Австралия), Дубай (Азия), Мадрид (Европа), Форталеза (Южна Америка) и Маями (Северна Америка). То стартира на 31 януари и ще завърши във Флорида в понеделник, 6 февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари