5-те фрази, които запазват любовта

0
Знаете ли, че само няколко думички отличават щастливите от нещастните двойки?
Знаете ли, че само няколко думички отличават щастливите от нещастните двойки?

Знаете ли, че само няколко думички отличават щастливите от нещастните двойки? Повтарянето на някои изречения е от ключово значение за отношенията ни с онези, които обичаме най-много. Ето пет магически фрази, които пазят любовта на щастливите двойки:

1. "Можем да го направим." Забележете думата "ние" срещу „аз“. Многобройни проучвания са установили връзка между семейното щастие и това колко често двойките използват местоимението ​​"ние". Като отбор е по-вероятно те да се справят с проблемите от ежедневието, които са неизбежни във всички дългосрочни отношения. Нещо повече, "ние" поддържа духа на сътрудничество, което води до по-малко разногласия, а споровете се решават по-бързо, пише dete.bg.

2. "Чух това, което казваш." Ако на психиатрите се плащаше всеки път, когато техните клиенти се оплакват, че партньорът им не ги слуша, те щяха да са още по-богати.  Ние, хората, имаме нужда да се чувстваме чути и разбрани – това е особено вярно в романтичните отношения. Забележете, че тази фраза не означава непременно, че сте съгласни с това, което се казва. Но тя изпраща съобщение от решаващо значение - че слушате с отворен ум. И когато това се случи, е много по-вероятно човекът насреща да сподели най-съкровените си мисли и чувства, което, естествено, укрепва вашата връзка.

3. "Луд съм по теб". Повечето от нас смятат, че не е нужно да говорят непрекъснато за своите чувства. Истината е, че нашите половинки имат нужда да чуват (отново и отново) колко са умни, чаровни, привлекателни и че ние мислим точно това. В действителност, постоянните напомняния от лицето, чието мнение ценим най-много, поддържат самочувствието ни така, както нищо друго.

4. "Благодаря ти!" В най-щастливите взаимоотношения двойките ценят всички малки неща – когато той почисти масата или заведе децата в парка, когато тя го отмени в химическото чистете или поръча любимата му храна. И след всяко от тези действия следва задължителното „Благодаря“. Това кара вашият партньор да се чувства обичан и ценен. В действителност, според експерта по поведенчески науки Крейг Т. Дейвис, вътрешната част на ухото на човека регистрира звука от тази дума и не само развеселява партньора ви, но и го кара да ви слуша по-внимателно.

5. "Направи го!" Тази фраза е един от най-важните фактори в отношенията ви. Въпреки че е кратка, тя говори много, когато споделяте мисли, надежди и мечти един с друг. В действителност, много изследвания показват, че двойките, които се насърчават един друг, са не само по-оптимистично настроени за живота и любовта, но и са далеч по-склонни да живеят щастливо. 

Източник: dete.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари