5 странни неща, които се случват с телата ни, докато спим

0
Когато спим тялото ни е като тийнейджър по време на парти, чийто родители са го изложили
Когато спим тялото ни е като тийнейджър по време на парти, чийто родители са го изложили

Обикновено мислим, че когато легнем да спим тялото ни преминава в режим на покой и че нищо не се случва по време на тези няколко часа, в който сме в безсъзнание.

Грешка! Когато спим тялото ни е като тийнейджър по време на парти, чийто родители са го изложили, сподели Actualno.

Ето списък на петте странни неща, които се случват, докато спим.

1. Парализиране на части от тялото.

Има един етап по време на спането, когато очите се движат много бързо. По време на този етап сънищата са най-ярки. Също така по време на тази фаза мускулите на ръцете и на краката временно се парализират. Това е нормално и е различно от сънната парализа, която се случва няколко минути след събуждане, пише Radioone.

2. Полет от високо.

Добре, не наистина. Но на всички се е случвало да имат усещането, че падат от високо. Обикновено една-две секунди след като сме се събудили чувстваме уплаха. И това е безвредно. Действителната причина за стягането на мускулите преди събуждането все още не е известна, о има две хипотези. Едната гласи, че е това е начин за преход от заспало към будно състояние. А другата, че тялото ви изпада в паника.

3. Тялото произвежда хормона на растежа.

Този хормон помага на мускулите, костите и другите телесни тъкани да се регенерират. Освобождава се по време на сън, най- вече през дълбоките фази.

4. Ходите и говорите на сън.

Говоренето по време на сън е нормално и обикновено се случва повече ори децата, отколкото при възрастните. Технически това е нарушение на съня, но само по себе си е безвредно . Повечето хора дори не осъзнават какво правят, освен ако в стаята няма някой друг. Ходенето и говоренето на сън все пак може да предизвика силни емоции. Ходенето на сън се случва, когато човек се намира в много дълбока фаза на сън. Сомнамбулът не може да отговори по време на ходенето, ако го питате нещо и обикновено не го помни.

5. Получавате оргазъм.

Да, това се случва и при мъжете и при жените, когато сте в етапа, по време на който очите се движат много бързо, импулсите от тялото ви периодично изтласкват големи количества кръв към гениталната област, точно както по време на възбуда.

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари