5 полезни съвета за снимане на събития

1

Това е публикация която смятам, че ще бъде полезна за тези които снимат събития или за тези които мислят в най-скоро време да го направят.

Преди всичко това си е едно приключение и ако не се разсейваме от суматохата около нас ще имаме страхотни снимки.Трябва да сте фокусирани и отпуснати в това което правите. Сцената е ваша.Всички са там, ти също.

Разбира се има обширен арсенал от техники,но аз ще наблегна на няколко съвета,които трябва да имате предвид при следващите си социални събития.

Получете цялата информация за събитието предварително за да сте добре подготвени.

Изключително важно е да знаем кои са най-важните хора на събитието.На сватба това е очевидно,но ако е корпоративно събитие,презентация или откриване е малко по трудно и изисква да отделите повече време и концентрация за да си подредите приоритетите и съответно да се представите на ниво.

Правете портрети на присъстващите на събитието,колкото можете повече.Тези мини фотосесии траят секунди и тук се изисква малко повече от вашите социални умения, защото пред обектива имате хора които не познавате. Става въпрос за отношение и емоция и ако те ви се доверят ще имате наистина уникален резултат.

Не губете време да наблюдавате и изтривате неуспешните кадри по време на снимането.Така пропускате шанса да бъдат уловени чудесни моменти,връщане назад няма

Снимане в RAW,особено ако се използва светкавица.Не винаги се получава перфектна експозиция.RAW ни дава по-голяма гъвкавост за компенсиране на  проблемните кадри. Неща като баланс на бялото и експозиция са много трудни за коригиране в JPEG. Не е задължително винаги това да е формата, за да получим добри снимки, това е едно добро предложение.

Използвайте остри и бързи обективи. Ако в началото не разполагате, наемете такъв ,винаги си струва.24-70 мм f/2:8 и 70-200 мм f/2:8 са чудесна комбинация за събития и репортажи.

Независимо от мястото и условията на събитието, независимо от броя на снимките които ще направим, нашата задача е да покажем страхотни снимки на хората присъствали на събитието.

Автор: Ивелин Митев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари