5 нови случая на коронавирус в Русе

5
Трима мъже а 28, 40 и 60 години са с двустранна пневмония
Трима мъже а 28, 40 и 60 години са с двустранна пневмония Снимка: Dunavmost

Трима мъже а 28, 40 и 60 години са с двустранна пневмония

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани пет нови случая на коронавирус.

Става дума за четирима мъже от гр. Русе и една жена на 54-годишна възраст от гр. Бяла. Жената, както и един от мъжете, който е 37 години са поставена под домашна карантина. И двамата са в добро общо състояние. Останалите трима мъже съответно на 28, 40 и 60 години са хоспитализирани в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Те са в стабилно състояние, но са с двустранна пневмония. Сред симптомите и при тримата са отпадналост, повишена телена температура и кашлица.

Имайки предвид петте новообявени случая общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 67 души, като от тях активни са 46.

Понастоящем на домашно лечение са намират 28 души, а други 18 са хоспитализирани, от които един е интубиран. Припомняме, че става дума за мъж на 67 години от гр. Русе, който в неделя от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ беше преведен в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“, където е интубиран.

Интересен е и фактът, че от активните случаи 46% са мъжете, а жените са 54%, което като бройка означава съответно 21 и 25. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 37 са жените, а мъжете са 30, което в проценти е респективно 55% и 45%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 663, а за други 6087 тя вече е изтекла.

Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6750.

Сред добрите новини е, че излекуваните от COVID-19 в областта са вече 21, а освен това вчера от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ са изписани мъж и жена на 58 и 64 години съответно от селата Брестовене и Ясеновец, област Разград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Хубаво е да си по майчинство. Събудиш се сутрин, па си направиш кафенце, вечерта седнеш, изпиеш го.

Харесай Дунавмост във Фейсбук