4000 души уважиха празника на греяната ракия и зелевата чорба в Бабово

8
Сред основните атракции беше добре познатата Юнашка тава, в която беше приготвена зелевата чорба
Сред основните атракции беше добре познатата Юнашка тава, в която беше приготвена зелевата чорба

Около 4000 души посетиха седмия фолклорен фестивал посветен на греяната ракия и зелевата чорба в село Бабово

За перфектната организация се погрижиха от кметството и Народно читалище "Никола Йонков Вапцаров - 1927. По традиция значителна подкрепа за празника оказаха и от Община Сливо поле.

Сред основните атракции за поредна година беше добре познатата Юнашка тава, в която беше приготвена зелевата чорба. Всеки, дошъл да уважи празника, имаше възможността да се наслади и на гозбите, приготвени по автентичните рецепти, завещани от баба Ханджийка, предаде КИС 13.

От своя страна кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов поздрави организаторите за отличната подготовка на фестивала и за съхраняване на фолклорните и кулинарни традиции.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха 30 фолклорни формации от различни области на страната. Много аплодисменти получи русенската танцова школа "Нашенци". После изпълнители и гости на фолклорния фестивал се хванаха на голямо кръшно хоро.

По време на празника се проведоха и конкурсите за "Най-напет юнак" и "Най-лична мома", като победители станаха съответно Тодор Тодоров и Михаела Петрова от Климентово.

Сериозна беше и конкуренцията в конкурса за най-автентична старовремска софра, който бе спечелен от НЧ "Съединение", отново от с. Климентово.

Накрая гостите и хилядите присъстващи на празника опитаха от традиционните ястия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    ttt
    Има ли ракия и чорба - няма корони, няма болести, няма и войни.
  • 5
    1
    dgd
    Браво!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари