Празник на греяната ракия и зелевата чорба

8
За гостите ще бъдат приготвени 1000 литра зелева чорба, както и кебап от около 150 килограма свинско месо. Ще има и достатъчно количество греяна ракия
За гостите ще бъдат приготвени 1000 литра зелева чорба, както и кебап от около 150 килограма свинско месо. Ще има и достатъчно количество греяна ракия Снимка: Dunavmost / Архив

Село Бабово кани на празник на греяната ракия и зелевата чорба

Фолклорният празник "Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра" ще бъде организиран днес в русенското Бабово,  съобщи кметът на населеното място Пламен Пенков.

Празникът включва конкурси за най-блага греяна ракия, най-вкусна зелева чорба, най-автентична софра. Ще бъдат избрани също Най-напет юнак и Най-лична мома. Предвидена е и богата музикална програма. Ще се изявят певчески и танцови клубове от областите Русе, Велико Търново, Разград и Силистра.

Кметът на Бабово обясни, че акцент в празника ще бъде "Юнашкият тиган" от Копривщица. За гостите ще бъдат приготвени 1000 литра зелева чорба, както и кебап от около 150 килограма свинско месо. Ще има и достатъчно количество греяна ракия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари