400 лева глоба за русенец, карал с превишена скорост по булевард „България“

2
Нарушителят е обжалвал санкцията пред Административния съд
Нарушителят е обжалвал санкцията пред Административния съд

Нарушителят е обжалвал санкцията пред Административния съд

Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърден електронен фиш за налагане на глоба на Г. Г. за управление на МПС с превишена скорост, е потвърдено от по-горната инстанция и влезе в законна сила.

На 26.04.2018г. в 15:45 ч. в гр. Русе на булевард „България“ до бензиностанция „Лукойл“ в посока Румъния с дигитална стационарна радарна установка била засечена скорост от 83 км/ч. (след приспаднат толеранс от 3%) на лек автомобил “Хонда” с русенска регистрация. Впоследствие срещу Г. Г., като собственик на колата, на 13.02.2019 г. бил издаден обжалвания електронен фиш.

С решение от 19.07.2021 г. Районен съд – Русе е потвърдил фиша, отхвърляйки доводите на жалбоподателя за изтекла давност. Обикновената погасителна давност в случая е 3 години, като е била прекъсната и е започнала да тече нова от датата на издаването на електронния фиш. Абсолютната давност от 4 години и половина от датата на нарушението също не е била изтекла. Според съда, авторството на нарушението е било установено по несъмнен начин, тъй като автомобилът е собственост на Г. Г. и при положение, че не е декларирал кой е шофирал, следва да се санкционира с наказанието, предвидено за извършеното нарушение. Съгласно Закона за движение по пътищата, при превишаване на разрешената скорост от 31 до 40 км/ч в населено място, се налага административно наказание глоба в размер на 400 лева.

Г. Г. е обжалвал това решение пред Административния съд. Касационната инстанция напълно е споделила изложените от Районен съдРусе съображения по тълкуването и приложението на закона относно давността. За неоснователни са били приети и другите възражения на Г. Г. и след извършена служебна проверка на решението е констатирано, че същото е постановено в съответствие с материалния и процесуалния закон и следва да бъде оставено в сила.

Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърден електронен фиш за налагане на глоба в размер на 400 лв. на Г. Г., вече е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари